Aller au contenu principal

Model A1419 / Late 2013 / 3.2 & 3.4 GHz Core i5 or 3.5 GHz Core i7 Processor, ID iMac14,2

340 questions Voir tout

Replaced HD with SSD, now get startup chime but only black screen

I replaced the internal HD with a 1TB Crucial MX500 SSD and used the OWC Complete Hard Drive Upgrade Kit and NewerTech AdaptaDrive to complete the upgrade. This was the fist time I opened my iMac and I was careful to follow the steps from both iFixit and OWC. Got every thing back together but when it boots I hear the startup chime and only get a black screen and a very loud fan (never heard it that loud before). I've tried the following keys at startup:

  • Option (Startup Manager, with a bootable USB thumb drive plugged in)
  • D (Apple Diagnostics utility)
  • Command-R (built-in macOS Recovery)
  • Option-Command-P-R (reset NVRAM)

But the screen never comes on. The new SSD should be fine — I used Carbon Copy Cloner to make a bootable clone of the previous internal HD and booted from the cloned SSD using an external USB enclosure to make sure it worked.

Is there anything else I can check before I pull the screen off again and start checking connections? Once I've done that, what should I do to make sure it boots before sticking the screen back on (don't want to keep buying adhesive strips)? Thanks!

Répondu ! Afficher la réponse J'ai le même problème

Cette question est-elle utile ?

Indice 5
Ajouter un commentaire

3 Réponses

Solution retenue

iMacs have a very delicate video cable that connects to the logic board.

I would say, hold down "Option" when turning on the iMac.

If you still don't see anything, not even a gray screen, it is highly likely that the cable is loose or damaged.

Start with these, and maybe we can eliminate these as the issues.

Also, the kit comes with the special hard drive cable with thermal sensor, so I am not sure why you are experiencing the loud fan, unless the cable isn't in right or something else is wrong.

Cette réponse est-elle utile ?

Indice 5

4 commentaires:

I took the screen off again and found that the screen's cable was unplugged. Man, that thing is tiny and touchy! I also jiggled the cables connecting the hard drive; not sure if that did really anything but the fan no longer runs at full blast when it's powered on. Thank you for the assistance!

par

Yes, the lvds cables are a pain, if they get any incorrect "plug-in" they need replacement. Glad you got yours fixed. Loose... When I put one on and secure the flip clip, I then use the amber high temp tape and tape over it to make sure it doesn't come loose.

par

Hi, I have the same issue. I tried to do what you said above, but it didn’t seem to work for me. Any suggestions?

par

Same issue here, just replaced cable with new one from ifixit and still no screen :-( Also experiencing excessive fan running. Installed https://crystalidea.com/macs-fan-control... and all temps are at or just below 90°F, but fan still running constantly. Old thread, I know, but any other ideas.

par

Ajouter un commentaire

Not an answer but a question bc I have the same problem.
Which connection is the screen's cable? Is it the one near the ribbon? Would it not work if slid in up side down? That ribbon connection is the hardest and last one I do.

Cette réponse est-elle utile ?

Indice 0
Ajouter un commentaire

There are two connections: the Power and the LDVS Display connector.

Disconnect the display data cable.

  • This is a delicate connection that can easily be broken. Be sure to pull the display data cable connector straight out of its socket, toward the top of the iMac.

Check the video (take apart) to view the how to. As this cable is 30 pin, you might put it in backwards, but the cable (attached to the Display) should not be twisted. Most likely you damaged that cable. There are small divots on each side that go "up".

Cette réponse est-elle utile ?

Indice 0

1 commentaire:

I had the same exact issue and noticed that I had plugged in the Power connector upside down since it fits both ways. As soon as I reversed that connector, the iMac display came right up. Make sure you have that connector plugged correctly.

par

Ajouter un commentaire

Ajouter une réponse

Paul sera éternellement reconnaissant.
Nombre de vues :

Dernières 24 heures : 3

7 derniers jours : 7

30 derniers jours : 40

Total : 5,090