Aller au contenu principal

Réparez vos affaires

Droit à la réparation

Boutique

Model A1311 / Mid 2010 / 3.06 & 3.2 GHz Core i3 or 3.6 GHz Core i5 Processor

Questions au sujet de 380 Voir tout

SSD overplaatsen van laptop naar iMac

Ik heb een Imac met SSD maar er staat Catalina op en veel oude software werkt niet omdat het 64 bits is. Ik wil nu mijn oude SSD met windows 7 overzetten naar mijn imac en de daar aanwezige SSD dus vervangen. Kan dat zonder problemen of krijg ik dan conflicten? Je zou dan windows 7 op een imac draaien.

Répondre à cette question J'ai le même problème

Cette question est-elle utile ?

Indice 0
Ajouter un commentaire

1 solution

Réponse la plus utile

Dag Dik

Windows op een Mac is technisch mogelijk geworden toen Apple in 2006 overstapte op Intel-processoren. Sinds Mac OS X 10.5 (uit 2007) heeft Apple speciale functies aan het besturingssysteem toegevoegd zodat je – als je dat wilt – bij het opstarten van je Mac kunt kiezen uit macOS of Windows.

In principe kan dit met iedere versie van Windows, maar je hebt hiervoor uiteraard wel een licentie voor Windows nodig. Ook is het zo dat je vanaf macOS Mojave ( Catalina is na  Mojave) alleen Windows 10 kunt installeren en geen oudere versies (dus noppes voor win 7). Heb je een Mac van voor 2015 dan zul je tevens een lege USB-stick met een opslagcapaciteit van minstens 16 GB moeten hebben.

Zomaar Harddrive ( uw SSD) uit het een computer halen en in een andere plaatsen werkt niet, Dit vergt sowieso een herinstallatie van het OS ( tenzij de 2 computers zijn opgebouwd in een zelfde configuratie)

Zonder problemen is het dus zeker niet.

Het volledig artikel kan je nalezen op : https://www.iculture.nl/gids/windows-mac...

Als je toch wil experimenteren , kan je een draagbare windows versie op een USB stick plaatsen en je mac laten opstarten via USB.

Succes

Homer82

Cette réponse a-t-elle été utile ?

Indice 1

Commentaires:

Dank voor de hulp.

par

Ajouter un commentaire

Ajouter une réponse

dikvester sera éternellement reconnaissant.
Afficher les statistiques:

Dernières 24 heures : 1

7 derniers jours : 1

30 derniers jours : 1

Total : 17