Aller au contenu principal
Aide

Version actuelle par : riDerz ,

Titre:

No sound from PowerBook G4 17" internal speaker after HDD change

Texte:

I followed the instructions on ifixit to replaced a crashed hard drive on a powerbook G4 17" 1Ghz.
 
I think I might have pulled the audio ribbon cable a little too hard when I was taking it apart.
After installing the new hard drive and reinstalling the OS (10.6), I realized there is no sound coming from the internal speaker.
Sound from the audio jack is okay.
 
Here's what I've tried:
* Zap PRAM
* Reset Open firmware
* Checking Audio under system preferences to ensure it's not on headphones
* Removed and installed the audio ribbon cables a few times
 
I've already ordered a new ribbon cable, and still waiting for it a arrive.
But what I don't understand is, I don't see any signs of damage on the current ribbon cable.
Is there any possibility something else is not right?
 
Update:
Ribbon cable arrived, changed it, but still no sound.
I've tried pushing on the logic board side of the cable while playing some music, no sound. Tried to fiddle around with other connectors while the PowerBook is "live" and playing music. No sound.
 
Just ordered a replacement audio board. Hopefully that is the source of the problem.
 
Latest update. Got the replacement audio board that came with a ribbon cable. Got them fixed into the Powerbook and still no sound.
I've also double, triple checked all connections and there is no breakage or loose connection.
Help!

Appareil:

PowerBook G4 Aluminum 17" 1-1.67 GHz

Statut:

open

Modifié par : riDerz ,

Titre:

No sound from PowerBook G4 17" internal speaker after HDD change

Texte:

I followed the instructions on ifixit to replaced a crashed hard drive on a powerbook G4 17" 1Ghz.
 
I think I might have pulled the audio ribbon cable a little too hard when I was taking it apart.
After installing the new hard drive and reinstalling the OS (10.6), I realized there is no sound coming from the internal speaker.
Sound from the audio jack is okay.
 
Here's what I've tried:
* Zap PRAM
* Reset Open firmware
* Checking Audio under system preferences to ensure it's not on headphones
* Removed and installed the audio ribbon cables a few times
 
I've already ordered a new ribbon cable, and still waiting for it a arrive.
But what I don't understand is, I don't see any signs of damage on the current ribbon cable.
Is there any possibility something else is not right?
 
Update:
Ribbon cable arrived, changed it, but still no sound.
I've tried pushing on the logic board side of the cable while playing some music, no sound. Tried to fiddle around with other connectors while the PowerBook is "live" and playing music. No sound.
 
Just ordered a replacement audio board. Hopefully that is the source of the problem.

Appareil:

PowerBook G4 Aluminum 17" 1-1.67 GHz

Statut:

open

Modifié par : Kyle Wiens ,

Titre:

No sound from PowerBook G4 17" internal speaker after HDD change

Texte:

I followed the instructions on ifixit to replaced a crashed hard drive on a powerbook G4 17" 1Ghz.
 
I think I might have pulled the audio ribbon cable a little too hard when I was taking it apart.
After installing the new hard drive and reinstalling the OS (10.6), I realized there is no sound coming from the internal speaker.
Sound from the audio jack is okay.
 
Here's what I've tried:
-Zap* Zap PRAM
-Reset

* Reset
Open firmware
-Checking

* Checking
Audio under system preferences to ensure it's not on headphones
-Removed

* Removed
and installed the audio ribbon cables a few times
-Zap* Zap PRAM
-Reset

* Reset
Open firmware
-Checking

* Checking
Audio under system preferences to ensure it's not on headphones
-Removed

* Removed
and installed the audio ribbon cables a few times
 
I've already ordered a new ribbon cable, and still waiting for it a arrive.
But what I don't understand is, I don't see any signs of damage on the current ribbon cable.
Is there any possibility something else is not right?

Appareil:

PowerBook G4 Aluminum 17" 1-1.67 GHz

Statut:

open

Contribution d'origine par : riDerz ,

Titre:

No sound from PowerBook G4 17" internal speaker after HDD change

Texte:

I followed the instructions on ifixit to replaced a crashed hard drive on a powerbook G4 17" 1Ghz.

I think I might have pulled the audio ribbon cable a little too hard when I was taking it apart.
After installing the new hard drive and reinstalling the OS (10.6), I realized there is no sound coming from the internal speaker.
Sound from the audio jack is okay.

Here's what I've tried:
-Zap PRAM
-Reset Open firmware
-Checking Audio under system preferences to ensure it's not on headphones
-Removed and installed the audio ribbon cables a few times

I've already ordered a new ribbon cable, and still waiting for it a arrive.
But what I don't understand is, I don't see any signs of damage on the current ribbon cable.
Is there any possibility something else is not right?

Appareil:

PowerBook G4 Aluminum 17" 1-1.67 GHz

Statut:

open