Aller au contenu principal

Réparez vos affaires

Droit à la réparation

Pièces & Outils

Aide

Contribution d'origine par : tom.damman ,

Texte:

Beste Baas,

Het onderdeeltje is een condensator die zorgt voor stabiliteit op deze voltagelijn.  Kortsluiting van dat stuk zorgt voor een rechtstreekse verbinding tussen de grond/aarding & de voltagelijn (gezien de grootte van de condensatoren  en het feit dat het toestel niets doet :D een belangrijke voltagelijn.)

Voor je iets begint te bestellen, best eens meten met een multimeter of er effectief een kortsluiting is (lage omhmse weerstand) en dan het defecte stuk er van tussen halen.

Mocht de weerstand nu aanzienlijk hoger zijn na het verwijderen, is de kortsluiting opgelost en kan je waarschijnlijk het toestel al opstarten. Condensatoren zijn meestal redundant aangebracht en je hoeft deze niet per sé te vervangen, al is dat natuurlijk wel beter (soms beter niet vervangen dan vervangen met een misse condensator).

Mocht het hiermee niet opgelost zijn, binnen brengen bij een repairshop die microsoldering doet. De defecte condensator kan namelijk gevolgschade zijn en de oorzaak kan ergens anders liggen.

Mvg,

Tom Damman

[https://www.herstelcenter.be|Herstelcenter.be]

Statut:

open