Aller au contenu principal
Aide

Version actuelle par : Chucked ,

Titre:

Female Jack Port faulty (?) what to do next

Texte:

When rotating the headphone cables, audio disconnects. But only with SOME cables.

I have a bunch of cable that I tested, and it seems like the sturdier the plug (newer), the better the connection is (it doesn’t disconnect when rotating, some are just fine !)

But, no matter the cable, a little pull, and it disconnects.[br]

I tried to apply alcohol (gently) to remove any tarnishing (?) but didn’t work.

Could it be a weak pin on the female port ?[br]

As far as I know, I can take it apart, disassemble it, solder a new one (I highly doubt i can)[br]

Buy a cheap USB audio adapter (last resort)[br]

Buy a new IO Board.[br]

[br]

Is there anything I can do to “bend back” a pin ? Am I missing something and the problem is somewhere else ?[br]

[br]

Thanks in advance

Appareil:

MSI GE70 2PE Apache Pro

Statut:

open

Réponse acceptée:

+685158

Contribution d'origine par : Chucked ,

Titre:

Female Jack Port faulty (?) what to do next

Texte:

When rotating the headphone cables, audio disconnects. But only with SOME cables.

I have a bunch of cable that I tested, and it seems like the sturdier the plug (newer), the better the connection is (it doesn’t disconnect when rotating, some are just fine !)

But, no matter the cable, a little pull, and it disconnects.[br]

I tried to apply alcohol (gently) to remove any tarnishing (?) but didn’t work.

Could it be a weak pin on the female port ?[br]

As far as I know, I can take it apart, disassemble it, solder a new one (I highly doubt i can)[br]

Buy a cheap USB audio adapter (last resort)[br]

Buy a new IO Board.[br]

[br]

Is there anything I can do to “bend back” a pin ? Am I missing something and the problem is somewhere else ?[br]

[br]

Thanks in advance

Appareil:

MSI GE70 2PE Apache Pro

Statut:

open