Aller au contenu principal
Aide

Version actuelle par : Robin ,

Titre:

Battery replacement won't charge, no light on magsafe, ASD results in!

Texte:

***{Problem: Everything works on the Mac except the battery doesn't charge, and there is no light on the MagSafe2 to indicate status. The system is being powered by the adapter. It says ''power source: power adapter''. It also says ''Battery not charging''.}***
I installed a replacement battery from ifixit for my mbp 15” early 2013 and the install went fine, everything works… except… the battery won’t charge. It arrived with 70% and even with the power adapter connected it has slowly run down to 1%. I have tried to reset the SMC, the PRAM/NVRam, I have rebooted, I have disconnected and reconnected the power adapter from the outlet and the computer. I have disconnected and reconnected the battery. I have checked that all the internal cables are seated properly.
I ran ASD and it failed test #51 “Checks to see if the Battery is using the programmed ATV Table. Error message:
Error -26 [Programmed charge Table Not in Use] TEST FAILED
HELP!!!
IFixit don’t seem to have any interest in engaging with the problem, no real technical support, they did offer a refund fairly swiftly, but weren’t interested in investigating.
=== Update (09/20/2021) ===
[image|2478355]
[image|2478351]
As you can see it sees the battery it says it’s ‘good’, has 1 cycle, but won’t charge even with the power adapter attached.
The magsafe2 although running the computer doesn’t light up btw. I have disconnected and reconnected the power supply from the outlet and the computer.
+
+Magsafe2 looks clean
+
+***[image|2478935][image|2478936]***

Appareil:

MacBook Pro 15" Retina Display Early 2013

Statut:

open

Modifié par : Robin ,

Titre:

Battery replacement won't charge, no light on magsafe, ASD results in!

Texte:

***{Problem: Everything works on the Mac except the battery doesn't charge, and there is no light on the MagSafe2 to indicate status. The system is being powered by the adapter. It says ''power source: power adapter''. It also says ''Battery not charging''.}***
-So I installed a replacement battery from ifixit for my mbp 15” early 2013 and the install went fine, everything works… except… the battery won’t charge. It arrived with 70% and even with the power adapter connected it has slowly run down to 1%. I have tried to reset the SMC, the PRAM/NVRam I have rebooted. I have disconnected and reconnected the battery. I have checked that all the internal cables are seated properly.
+I installed a replacement battery from ifixit for my mbp 15” early 2013 and the install went fine, everything works… except… the battery won’t charge. It arrived with 70% and even with the power adapter connected it has slowly run down to 1%. I have tried to reset the SMC, the PRAM/NVRam, I have rebooted, I have disconnected and reconnected the power adapter from the outlet and the computer. I have disconnected and reconnected the battery. I have checked that all the internal cables are seated properly.
-I was speculating that perhaps it needs to reach 0% to trigger it to start charging, but I haven’t seen anything on the internet to suggest this would work.
-
-Finally I had a ASD run on the machine and it immediately failed test #51 “Checks to see if the Battery is using the programmed ATV Table. Error message:
+I ran ASD and it failed test #51 “Checks to see if the Battery is using the programmed ATV Table. Error message:
Error -26 [Programmed charge Table Not in Use] TEST FAILED
-Now I seem to have isolated the problem to the ‘programmed ATV Table’, but I have no idea what that is, whether it is fixable and there doesn’t seem to be anything about this on the usual search engine.
+HELP!!!
-HELP!!! IFixit were fairly quick to refund me but haven’t really done much to help so far. It’s like they have zero customer support beyond refund (after initially suggesting I take the machine into an apple store!!!!) No phone support… nada.
+IFixit don’t seem to have any interest in engaging with the problem, no real technical support, they did offer a refund fairly swiftly, but weren’t interested in investigating.
=== Update (09/20/2021) ===
[image|2478355]
[image|2478351]
As you can see it sees the battery it says it’s ‘good’, has 1 cycle, but won’t charge even with the power adapter attached.
The magsafe2 although running the computer doesn’t light up btw. I have disconnected and reconnected the power supply from the outlet and the computer.

Appareil:

MacBook Pro 15" Retina Display Early 2013

Statut:

open

Modifié par : Robin ,

Titre:

Battery replacement won't charge, no light on magsafe, ASD results in!

Texte:

+***{Problem: Everything works on the Mac except the battery doesn't charge, and there is no light on the MagSafe2 to indicate status. The system is being powered by the adapter. It says ''power source: power adapter''. It also says ''Battery not charging''.}***
+
So I installed a replacement battery from ifixit for my mbp 15” early 2013 and the install went fine, everything works… except… the battery won’t charge. It arrived with 70% and even with the power adapter connected it has slowly run down to 1%. I have tried to reset the SMC, the PRAM/NVRam I have rebooted. I have disconnected and reconnected the battery. I have checked that all the internal cables are seated properly.
I was speculating that perhaps it needs to reach 0% to trigger it to start charging, but I haven’t seen anything on the internet to suggest this would work.
Finally I had a ASD run on the machine and it immediately failed test #51 “Checks to see if the Battery is using the programmed ATV Table. Error message:
Error -26 [Programmed charge Table Not in Use] TEST FAILED
Now I seem to have isolated the problem to the ‘programmed ATV Table’, but I have no idea what that is, whether it is fixable and there doesn’t seem to be anything about this on the usual search engine.
HELP!!! IFixit were fairly quick to refund me but haven’t really done much to help so far. It’s like they have zero customer support beyond refund (after initially suggesting I take the machine into an apple store!!!!) No phone support… nada.
=== Update (09/20/2021) ===
[image|2478355]
[image|2478351]
As you can see it sees the battery it says it’s ‘good’, has 1 cycle, but won’t charge even with the power adapter attached.
The magsafe2 although running the computer doesn’t light up btw. I have disconnected and reconnected the power supply from the outlet and the computer.

Appareil:

MacBook Pro 15" Retina Display Early 2013

Statut:

open

Modifié par : Robin ,

Titre:

Battery replacement won't charge, no light on magsafe, ASD results in!

Texte:

So I installed a replacement battery from ifixit for my mbp 15” early 2013 and the install went fine, everything works… except… the battery won’t charge. It arrived with 70% and even with the power adapter connected it has slowly run down to 1%. I have tried to reset the SMC, the PRAM/NVRam I have rebooted. I have disconnected and reconnected the battery. I have checked that all the internal cables are seated properly.
I was speculating that perhaps it needs to reach 0% to trigger it to start charging, but I haven’t seen anything on the internet to suggest this would work.
Finally I had a ASD run on the machine and it immediately failed test #51 “Checks to see if the Battery is using the programmed ATV Table. Error message:
Error -26 [Programmed charge Table Not in Use] TEST FAILED
Now I seem to have isolated the problem to the ‘programmed ATV Table’, but I have no idea what that is, whether it is fixable and there doesn’t seem to be anything about this on the usual search engine.
HELP!!! IFixit were fairly quick to refund me but haven’t really done much to help so far. It’s like they have zero customer support beyond refund (after initially suggesting I take the machine into an apple store!!!!) No phone support… nada.
-(PS. I would just put up with it as tethered to the power supply, but running demanding apps shuts it down, it’s like it needs the battery to support certain programs)
-
=== Update (09/20/2021) ===
-
[image|2478355]
[image|2478351]
As you can see it sees the battery it says it’s ‘good’, has 1 cycle, but won’t charge even with the power adapter attached.
The magsafe2 although running the computer doesn’t light up btw. I have disconnected and reconnected the power supply from the outlet and the computer.

Appareil:

MacBook Pro 15" Retina Display Early 2013

Statut:

open

Modifié par : Robin ,

Titre:

Battery replacement won't charge, no light on magsafe, ASD results in!

Texte:

So I installed a replacement battery from ifixit for my mbp 15” early 2013 and the install went fine, everything works… except… the battery won’t charge. It arrived with 70% and even with the power adapter connected it has slowly run down to 1%. I have tried to reset the SMC, the PRAM/NVRam I have rebooted. I have disconnected and reconnected the battery. I have checked that all the internal cables are seated properly.
I was speculating that perhaps it needs to reach 0% to trigger it to start charging, but I haven’t seen anything on the internet to suggest this would work.
Finally I had a ASD run on the machine and it immediately failed test #51 “Checks to see if the Battery is using the programmed ATV Table. Error message:
Error -26 [Programmed charge Table Not in Use] TEST FAILED
Now I seem to have isolated the problem to the ‘programmed ATV Table’, but I have no idea what that is, whether it is fixable and there doesn’t seem to be anything about this on the usual search engine.
HELP!!! IFixit were fairly quick to refund me but haven’t really done much to help so far. It’s like they have zero customer support beyond refund (after initially suggesting I take the machine into an apple store!!!!) No phone support… nada.
(PS. I would just put up with it as tethered to the power supply, but running demanding apps shuts it down, it’s like it needs the battery to support certain programs)
+
+=== Update (09/20/2021) ===
+
+[image|2478355]
+
+[image|2478351]
+
+As you can see it sees the battery it says it’s ‘good’, has 1 cycle, but won’t charge even with the power adapter attached.
+
+The magsafe2 although running the computer doesn’t light up btw. I have disconnected and reconnected the power supply from the outlet and the computer.

Appareil:

MacBook Pro 15" Retina Display Early 2013

Statut:

open

Contribution d'origine par : Robin ,

Titre:

Battery replacement won't charge, no light on magsafe, ASD results in!

Texte:

So I installed a replacement battery from ifixit for my mbp 15” early 2013 and the install went fine, everything works… except… the battery won’t charge. It arrived with 70% and even with the power adapter connected it has slowly run down to 1%. I have tried to reset the SMC, the PRAM/NVRam I have rebooted. I have disconnected and reconnected the battery. I have checked that all the internal cables are seated properly.

I was speculating that perhaps it needs to reach 0% to trigger it to start charging, but I haven’t seen anything on the internet to suggest this would work.

Finally I had a ASD run on the machine and it immediately failed test #51  “Checks to see if the Battery is using the programmed ATV Table. Error message:

Error -26 [Programmed charge Table Not in Use] TEST FAILED

Now I seem to have isolated the problem to the ‘programmed ATV Table’, but I have no idea what that is, whether it is fixable and there doesn’t seem to be anything about this on the usual search engine.

HELP!!! IFixit were fairly quick to refund me but haven’t really done much to help so far. It’s like they have zero customer support beyond refund (after initially suggesting I take the machine into an apple store!!!!)  No phone support… nada.

(PS. I would just put up with it as tethered to the power supply, but running demanding apps shuts it down, it’s like it needs the battery to support certain programs)

Appareil:

MacBook Pro 15" Retina Display Early 2013

Statut:

open